Snabbguide - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Snabbguide

ORGLAR > JÄMFÖR ORGEL
JÄMFÖR ALLA VISCOUNTS ORGELMODELLER
Här har du en jämförelsetabell från 2014.
Jämför PHYSIS modelingteknik med traditionell samplingsteknik
Prova en orgel i er kyrka gratis!

SNABBGUIDE - VILKEN ORGEL TÄCKER MINA BEHOV?
Här har jag lagt upp de modeller som jag tycker lämpar sig bäst för olika behov:
Övningsinstrument
Kapell/Kyrka
Kyrka/Konsertsal
Mobilt bruk
Hauptwerk mfl.
Har du några frågor kontaktar du mig på tel 0734-211 888 eller e-mail.

VILL DU HA DEN SENASTE TEKNIKEN?


Det här är "motorn" i med den senaste modelingtekniken, PHYSIS, som utvecklats och patenterats av Viscount. "Motorn" är egentligen en LINUX industridator - moderkortet med alla anslutningar är mindre än en A4.
Ett av instickskorten sitter processorn på, de andra korten genererar de virtuella pipornas ljud för varje manual och pedal med hjälp av PHYSICAL MODELING som matteprocessorer, sk DSP:er beräknar i realtid (samma som beräknar grafiken i TV-spel, i det här fallet är det SHARK 2:or, två stycken på varje instickskort. Det är den här teknikensom gör att orgeln känns "levande" och inte samplad. Läs om PHYSIS här!

HISTORIEN BAKOM PHYSIS-TEKNOLOGIN
1997 bedömde ledningen för Viscount att det inte gick att utveckla den traditionella samplingstekniken ytterligare - något bättre behövdes. Man lät 10 ingenjörer jobba i över 10 år med att ta fram denna nya teknik som är helt baserad på en fysisk modell av en orgelpipa samt alla fysiska egenheter hos en piporgel. Man var klara med den första orgelmodellen, UNICO 500, år 2008 då man premiärvisade tekniken som man kallar PHYSIS på Musikmesse i Frankfurt. Jag blev så imponerad att jag beställde en av de första orglarna som tillverkades, fick den levererad på hösten 2009, och använde denna som demoinstrument under ett år - nu står den i en församling ovanför Avesta.   
Alla UNICO- SONUS- och OUVERTURE-modeller är baserade på denna nya teknik, alla andra modeller som CHORUM, CHORALE, VIVACE och CANTORUM är baserade på traditionell samplingsteknik - precis som alla konkurrenter vad jag vet.
Alla SONUS och UNICO-modeller från CLV4 och SONUS 40 använder samma "motor" och har alltså samma möjligheter och fantastiskt realistiska ljud.   
Det finns mängder av exempel på möjligheterna med PHYSIS både på min TRICKS&TIPS sida och på Youtube.
Samtliga UNICO, SONUS och OUVERTURE-modeller har idag (juni 2020) över 600 stämmor i biblioteket att välja bland, och du kan direkt via orgelns display både byta ut stämmor samt ändra stämmornas karaktär och bygga upp din egen orgel.
Du kan spara dina inställningar vad gäller både registreringsminnen och stämmor på en USB-sticka så att flera kan använda samma orgel utan att inkräkta på varandras inställningar. Man kan också flytta sina inställningar mellan flera likadana orglar via USB-stickan.
Det går även ett köpa till ett Windowsprogram som man kan använda för att bygga upp sina egna favoritorglar ännu mer i detalj på ett snabbt och grafiskt enkelt sätt.
Har du några frågor får du gärna ringa mig - när som helst - på 0734-211 888 eller maila. MVH Jerker

Tillbaka till innehåll