Aktiva högtalare - Välkommen till Jerker Antoni Konsult

Till innehåll

Aktiva högtalare

ORGLAR > MODELLER
GODA RÅD GRATIS!
Här hittar du högtalarsystem från Viscount som är speciellt framtagna för digitala orglar, samt några väldigt kostandseffektiva små aktiva högtalare från LD Systems som brukar räcka som komplement i t ex begravningskapell. Här hittar du också den nya JJlabs-anläggningen med en subbas och två pelarhögtalare.
Jag har jobbat med PA-system sedan 70-talet och ställer gärna upp med goda råd alldeles gratis. Ring mig på 0734-211 888 eller maila jerker.antoni@gmail.com
GUIDE HUR DU KOPPLAR UPP ORGELN TILL LJUDSYSTEMET
MVH Jerker


OPTIMAL REALISM
För att en digital orgel skall klinga så nära en äkta piporgel som möjligt fordras en 4 kanalers ljudanläggning - det räcker inte med en 2-kanals anser jag - och det är därför de digitala kyrkorglarna från Viscount också har 4 utgångar som standard.
Genom att fördela stämmorna i pedal och huvudverk i 4 kanaler separerar man de virtuella piporna i de olika verken för optimal realism. Jag vill kunna simulera hur ljudet hoppar mellan de virtuella piporna med C/C#-låda, dvs tonen C panorerat på ena sidan och C# på den andra i ljudbilden och vice versa för varje individuell stämma. Jag lovar - det gör stor skillnad. Och Viscounts orglar är redan konfigurerade för detta från början.

REFLEKTERAT LJUD
Högtalarna skall dessutom helst riktas så att en stor del av ljudet inte kommer direkt utan via rummets reflexer från valv och väggar - precis som på en äkta piporgel. Otimal placering för detta brukar vara uppe på läktaren om sådan finns. Många gånger kan man dessutom gömma högtalarna bakom pipfasaden.

ORGELN I KORET - HÖGTALARNA PÅ LÄKTAREN
De flesta placerar numera också orgeln nere i koret och högtalarna på läktaren som man kopplar via en MULTIKABEL. Här ser du den typ av kablage som jag rekommenderar.
Min vän och mentor Henric de Koster och jag har gjort många lyckade installationer, eller åtminstone bidragit med goda råd.
Henric optimerar även inställningarna för C/C#-låda för olika lokaler så det blir ännu mer realistiskt. Här ser du en guide om detta.
Observera att Henric de Koster också erbjuder sig att se till att installationen blir riktigt gjord. Kontakta honom via e-mail!

Henric och jag har ibland hört hur orglar som koppats till den befintliga ljudanläggningen låter. Det brukar låta kass. Inte så konstigt då den befintliga ljudanläggningen oftast är optimerad för att tal skall gå tydligt fram och inte alls riktar ljudet upp i valvet eller mot väggarna.  
MVH Jerker
VISCOUNT ROYAL PIPES
Så här vackert kan man montera extra högtalare runt en Unico 500, Unico 700 eller kanske en Ouverture? Den här uppsättningen med 500W aktiva högtalare i 5 kabinett bakom vackra äkta orgelpipor (inte inkopplade), kan beställas i samma finish som UNICO 400-500-700 och Ouverture-modellerna. Här har du en ritning så du ser alla mått!
Har du massor med pengar över kan du kolla med mig för ett paketpris på orgel och Royal Pipes installerat och klart i er kyrka! MVH Jerker
4-KANALS HÖGTALARPAKET MED 30 METER MULTIKABEL + KOMPLETT KABLAGE
Jag har installerat detta paket i många kyrkor. Det består av 2 subbasar och 4 satelliter som tillsammans levererar 118dB kontinuerligt. I paketet ingår 30 meters multikabel med breakoutboxar i båda ändar plus högtalarkablarna från subbasarna till de 4 topparna samt 10 meters XLR-kablar för att koppla från multikablens breakoutboxar in subbasarna.
Trots små yttermått spelar det tillräckligt högt och rent för att räcka till även i lite större kyrkor förutsatt att det är vettig akustik.
Jag har installerat det i Klippan tillsammans med en Ouverture, i Stefanskyrkan i Stockholm tillsammans med en Ouverture, i Kalmar tillsammans med en Ouverture och i många andra kyrkor så jag vet att det räcker till. Trots priset.
PAKETPRIS 19.000:- INKL FRAKT!!!
Viscount Acoustic Box V3.12 Lam.
Dessa är mina personliga favoriter! Låter väldigt vackert. Det är en 3-vägs aktiv högtalare med 2X90W Class D slutsteg som driver 12" bas, 8" mellanregister och 1" diskant. Tack vare att man använder en 8" högtalare i mellanregistret istället för ett mellanregisterhorn så blir ljudet mjukt och varmt och ändå väldigt klart.
Storlek 42X36X65cm. Mörkt eklaminat. Finns även i Dlx version med äkta ekfaner - kostar extra.
Läs mer om dom på tillverkarens hemsida.
Prisbilden ligger runt 12.350:-/st inkl frakt. (aug 2019)
Viscont V50 AKTIV SUB-BAS
Aktiv sub-bashögtalare på hela 500W RMS som går ända ner till 20Hz.
Kabinettet är tillverkat i björkplywood.
Denna kraftfulla subbas räcker i vilken stor kyrka som helst, jag har provat och den räcker bra även när den står uppe på läktaren inne i orgelhuset på en katedral.
Har DC-anslutning också så att den kan slås på automatiskt när man slår på orgeln.
Du kan läsa mer om den hos tillverkaren här!
Prisbilden ligger runt 13.250:-/st inkl frakt (aug 2019).
Högtalarpaket 4 x LD SYSTEMS SAT 62 A G2 W
Kompakt 2-vägs aktiv installationshögtalare med 6,5" bas och 1" silk dome disktant.
Drivs av ett 50W digitalt slutsteg. Frekvensomfång 55Hz-20KHZ och 108dB max ljudtryck.
En extra finess är att högtalaren slår av sig själv när den inte får signal under 3 minuter och går igång så fort signal kommer igen.
Storlek 20X32X20 cm, vikt 5,25 Kg. Även i svart.
Pris 10.000:- inkl 4x10m kablage och frakt.
LD SYSTEMS AT82AG2
Kompakt 2-vägs aktiv installationshögtalare med 8" bas och 1" compressionsdriver i diskanten.
Drivs av ett 80W digitalt slutsteg. Frekvensomfång 50Hz-20KHZ och 114dB max ljudtryck.
En extra finess är att högtalaren slår av sig själv när den inte får signal under 3 minuter och går igång så fort signal kommer igen.
Storlek 28X41X25 cm, vikt 8,6Kg. Finns även i svart.
Pris 3.300:-/st inkl frakt. (aug 2019)

Kontakta mig för ett kostnadsförslag på ingående delar eller en komplett installation. MVH Jerker
Tillbaka till innehåll